Paard als NABOR

Natuurlijk en Bewust Paardrijden

Voltigegroep

In het voorjaar van 2005 is een voltigegroep opgericht. Dit is een groep ruiters en amazones, die turnen te paard. Bij voltige loopt een pony of paard aan de lange lijn in stap, draf of galop, met een instructeur in het midden. De ruiters voeren om de beurt turnoefeningen uit op de rug van het paard, waarbij ze steeds op en van het paard moeten springen. Er zijn ook moeilijkere oefeningen met twee of drie kinderen tegelijk uitgevoerd kunnen worden.

Voltige is een teamsport, waarbij veiligheid voorop staat. Net als bij turnen moet je kunnen rekenen op je maatje, die je opvangt bij je afsprong of je helpt bij een moeilijke oefening. Voltige is een leuke uitbreiding van je rijervaring, het verrijkt je ruitergevoel op de rug van het paard, verbetert je zit, balans en handigheid. Maar bovenal is het gewoon heel erg leuk om met je vaste groep samen te sporten, met als middelpunt het voltigepaard!
 
De voltigegroep oefent op vrijdag namiddag van 17.45-18.30u. Om mee te mogen doen moet je rijden bij Paard als NABOR, enige ervaring hebben in het paardrijden, een beetje lenig zijn en vooral niet bang.

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Nieuwe lespony's
dinsdag 27 november 2018
Holly en Candy Sinds enkele weken wonen deze twee nieuwe pony's bij Paard als NABOR. Ze worden op dit momenteel stapje voor stapje klaargestoomd... Lees verder...