Paard als NABOR

Natuurlijk en Bewust Paardrijden

Valpreventietraining

Een gezegde in de ruitersport luidt: “Iedere goede ruiter valt tenminste één keer van zijn paard”. De ervaring leert inderdaad dat bijna iedere ruiter in zijn paardrij-carrière wel een keer naast zijn paard belandt. Het is, zullen we maar zeggen, hetzelfde risico dat je loopt als wanneer je leert fietsen of skieën. Het hoort erbij. Maar als het dan toch moet, dan liever zo veilig mogelijk.
 
Daarom heeft Paard als NABOR in navolging van een afstudeerproject van studenten van de Agrarische Hogeschool in Dronten, een training ontwikkeld die de kans op vallen verkleint en de valtechniek verbetert.
 
Tijdens deze anderhalf tot twee uur durende trainingen wordt de balans en coördinatie geoefend op onder andere fysioballen, opstapblokken en een groot springkussen. De valtechniek wordt geoefend en afhankelijk van de ervaring en handigheid van de deelnemers wordt dit steeds verder uitgebreid, met steeds meer snelheid en hoogte, maar wel veilig op het springkussen. De oefeningen worden afgewisseld met spel, zodat het ook voor de jonge deelnemers leuk is om mee te doen.

Voor de oefeningen te paard maken we gebruik van Woody, ons houten paard. Hierop kan naar hartelust worden geoefend, zonder een echt paard daarmee te belasten. Later kunnen deze oefeningen dan op een echt bewegend paard worden geprobeerd.

In deze training wordt er dan ook soms gevoltigeerd. Hierbij mag de ruiter op een pony zitten die aan de lange lijn rondstapt of draaft. De pony heeft alleen een dik dek op met een singelband met handvatten. Het is de bedoeling dat de ruiter allerlei oefeningen en kunstjes doet, terwijl de pony beweegt. Op deze manier kan de ruiter direct het geleerde `op het droge´ in de praktijk brengen op de ponyrug.
 
De trainingen wordt gegeven onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het voltige gedeelte wordt gegeven door een gediplomeerde instructeur.
 
De valpreventietraining is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is een ideale manier om te zien of uw kind paardrijden wel echt leuk vindt én de ideale tussenoplossing totdat u kind de leeftijd heeft bereikt dat er echt mag worden gestart met paardrijden (dit is vanaf groep 4, ca 8 jaar).
 
De trainingen worden gegeven op diverse zaterdagmiddagen, verspreid door het jaar. Normaal gesproken van 13.30u tot 15.30u en van 15.45u tot 17.45u.
 
Overigens is het ook voor papa´s en mama´s dé kans om eens te ervaren waarom paardrijden zo leuk is! Regelmatig is er ook een valpreventietraining voor volwassenen, dit is meestal ´s avonds.
 
Wilt u meer informatie of wilt u uw zoon of dochter opgeven, klik dan hier.
 
Voor de actuele data van de valpreventietrainingen, zie activiteiten kalender

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Nieuwe lespony's
dinsdag 27 november 2018
Holly en Candy Sinds enkele weken wonen deze twee nieuwe pony's bij Paard als NABOR. Ze worden op dit momenteel stapje voor stapje klaargestoomd... Lees verder...