Paard als NABOR

Natuurlijk en Bewust Paardrijden

Instructieweken: niet alleen voor beginners

In de zomervakanties zijn er instructieweken. Dit zijn kampweken, waarin de kinderen van maandag tot en met vrijdag van 8.30u tot 16.30 op de manege zijn. In zo’n week zijn ze de hele dag bezig met allerlei facetten van het paard. Er wordt een zeer gevarieerd programma doorlopen, waarbij paardrijden, voltige, theorie, spelletjes en verzorging van de dieren elkaar afwisselen.
Overigens is de instructieweek zeker niet alleen bedoeld voor de beginners. Ook meer gevorderde ruiters zijn van harte welkom om hun kennis te vergroten en hun vaardigheden uit te breiden. De instructieweken zijn zo georganiseerd dat ieder op zijn eigen niveau nieuwe dingen leert.

De instructieweek is ook een van de manieren om te starten met paardrijden bij Paard als NABOR. In deze week leren ze snel en gemakkelijk allerlei basisvaardigheden in de omgang met het paard. Ook het poetsen en opzadelen wordt veel beter opgepakt, omdat iedere dag het geleerde weer herhaald en geoefend wordt. Door de opgedane theoretische kennis is de doorstart naar het echte rijden vaak gemakkelijker te maken.
De ervaring leert dat kinderen die een instructieweek hebben gevolgd sneller veel vrijer, vertrouwder en vaardiger omgaan met de pony, hetgeen het rijden alleen maar ten goede komt.

Mocht na het volgen van een instructieweek blijken dat de ruiter nog niet toe is aan een gewone lesgroep, dan wordt er in overleg gekeken naar een andere optie om de basis eerst beter onder de knie te krijgen. Het wordt vanuit Paard als NABOR op prijs gesteld dat u dit zelf aangeeft, ingeval dat uw zoon of dochter thuis meldt dat hij of zij nog erg onzeker is. Er is altijd wel een manier te vinden, die past bij wat een ruiter in spe nodig heeft.
 
De instructieweken vinden doorgaans in de zomervakantie plaats gedurende de eerste twee weken en de laatste week. Een actueel overzicht vind u in de activiteitenkalender.
Wilt u uw zoon of dochter opgeven voor een instructieweek, klik hier. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met Paard als NABOR.

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Nieuwe lespony's
dinsdag 27 november 2018
Holly en Candy Sinds enkele weken wonen deze twee nieuwe pony's bij Paard als NABOR. Ze worden op dit momenteel stapje voor stapje klaargestoomd... Lees verder...