Paard als NABOR

Natuurlijk en Bewust Paardrijden

Horse Agility / Schriktraining en werken vanaf de grond

Werken naast je paard in plaats van erop??

Als je het nooit gedaan hebt, weet je niet hoe ontzettend leuk het is.

Het werken vanaf de grond geeft heel veel inzicht in de paardentaal en vergroot het vertrouwen van mens en dier in elkaar. Bij Paard als NABOR werken we regelmatig met de dieren aan de hand of los. Er wordt voornamelijk gewerkt met gebruik van lichaamstaal.

Bij het werk op de grond werk je met het paard volledig los en het enige werktuig wat je bij je hebt iss een lange lijn en je eigen lichaamstaal. Geoefende ruiters kunnen eventueel ook gebruik maken van menzweep  die alleen als aanwijsstok functioneert.

Je leert op deze manier in te spelen op de bewegingen van je paard zoals de paarden dat onderling zouden doen. Als je dat op de juiste manier doet lijkt het alsof je een afstandsbediening in je broekzak hebt en je je paard op afstand kunt sturen.
Je gebruikt je eigen lichaam om tempo en richting aan te geven, en gebruikt zo min mogelijk lichamelijk contact. Behalve bij het belonen natuurlijk!

Bij Horse Agility gaan we nog een stapje verder. Zoals de hondensport dog-agility heeft, zo is er tegenwoordig ook een variant voor paarden. De paarden zijn losjes aangelijnd of zelfs helemaal los en nemen met de kleinste aanwijzing van de begeleider zelf de hindernissen. Deze hindernissen zijn net als bij de honden heel divers en vragen handigheid en soms zelfs een beetje lef van zowel begeleider als paard.
Horse Agility en grondwerk is een mogelijke invulling van de les wanneer de temperaturen ons even in de steek laten. Dus als de thermometer boven de 30 graden of lager dan een graad of min 5 gaan we niet meer op het paard zitten, maar werken we ernaast. Zo voorkomen we dat we de dieren overnemen en het is voor de meeste ruiters ook veel fijner om je warm te lopen als het vriest!

Daarnaast worden in de vakantieweken (sluitingsweken van carnaval, herfst en evt meivakantie) modules georganiseerd, waarbij je vier dagen achter elkaar een uur les krijgt. Je zult je verbazen hoe snel je het grondwerk onder de knie krijgt en wat voor kick het geeft als het lukt!!

Kijk voor meer info over de vakantiemodules op de activiteitenkalender !

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Nieuwe lespony's
dinsdag 27 november 2018
Holly en Candy Sinds enkele weken wonen deze twee nieuwe pony's bij Paard als NABOR. Ze worden op dit momenteel stapje voor stapje klaargestoomd... Lees verder...