Paard als NABOR

Natuurlijk en Bewust Paardrijden

Aangepast rijden

ZA les 9Voor de ruiters, die vanwege hun beperking niet in een reguliere les kunnen rijden, zijn er bij Paard als NABOR speciale, aangepaste lesgroepen. Deze groepen rijden op zaterdagochtend. De lessen voor deze groepen  duren drie kwartier.
De ruiters worden begeleid door één, twee of drie begeleiders, afhankelijk van wat nodig is.ZA.Gymnastiek.Mirjam.1In de aangepaste groepen wordt zeer individueel gekeken naar de mogelijkheden van elke ruiter, zowel op het fysieke als op het verstandelijke vlak. Zo kan er gebruik worden gemaakt van allerlei aanpassingen in het tuig. Denk hierbij aan speciale zadels, boomloze zadels, singelbanden met handvatten, kleurenteugels, teugels met lussen, etc etc.
Als het verstandelijke niveau van de ruiter het toelaat, mag de ruiter na verloop van tijd ook in deze groepen zonder begeleider rijden. Ook zijn er zijn ruiters uit deze groepen doorgestroomd naar de reguliere lessen. Met veel geduld is dus erg veel mogelijk.

ZA In de Manenschijn 2

Ook de aangepaste lesgroepen bestaan steeds uit  maximaal zes combinaties. De lessen worden gegeven door eigenaresse CharLotte Rijnders, ORUN-gediplomeerd instructrice en in het bezit van het FPG-diploma, gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met een beperking.
De ruiters die rijden in deze groepen mogen gratis gebruik maken de aanwezige airvesten.

Het aangepaste rijden valt of staat met het hebben van voldoende vrijwilligers, die de ruiters willen begeleiden. Dit zowel op stal tijdens het poetsen en opzadelen als bij het opstappen en rijden.
 
Wilt u meer informatie of wilt u uw zoon of dochter opgeven voor deze aangepaste lessen, klik dan hier.
 
Lijkt het je leuk om te helpen als vrijwilliger tijdens deze lessen, neem dan contact met ons op.

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Nieuwe lespony's
dinsdag 27 november 2018
Holly en Candy Sinds enkele weken wonen deze twee nieuwe pony's bij Paard als NABOR. Ze worden op dit momenteel stapje voor stapje klaargestoomd... Lees verder...