Centrum voor Leefstijl en Paard

Voor communicatie met je Leven, Voor communicatie met je Paard

Wat is CooL?

groente11

 * 1 *   CooL ("Coachen op Leeftstijl") 

* 2 *   Voor wie is CooL bedoeld en wat kost het?

* 3 *   Wat kan je verwachten van mij als Leefstijlcoach? 

* 4 *   Wat verwacht ik, als Leefstijlcoach, van jou als Deelnemer?

* 5 *   Data van nieuwe groepen die van start gaan

* 6 *   Wie is jouw Leefstijlcoach, CharLotte Rijnders,  eigenlijk?

* 7 *   Ervaringen van deelnemers die u voorgingen

* 8 *   Licenties, Kwaliteitsregister, Beroepsvereniging, Zorggroep(en) 

 

  

 1. CooL  ( “Coachen op Leefstijl”.)

SONY DSCHet hebben van overgewicht is meestal verbonden met meerdere leefstijlfactoren zoals voeding, stressmanagement, slaap maar ook ontspanning, bewegen en bijvoorbeeld hoe goed je je tijd kunt indelen. Dit maakt ook gelijk duidelijk dat blijvend gewicht verliezen vaak meer vraagt dan alleen het volgen van een dieet.

Het CooL-programma richt zich erop de deelnemers meer inzicht te geven in hun eigen gewoonten en hen aanknopingspunten te geven waar er winst te behalen valt. Het richt zich op een duurzame verandering in het gedrag dat achter deze gewoonten schuil gaat.

Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht.

Lukt het je om  5 – 10% gewicht te verliezen dan is dat al een enorme winst voor je gezondheid in het algemeen.

Tijdens het CooL-traject wordt je als deelnemer begeleid in het zoeken naar je eigen uitdagingen om op weg te gaan naar een toekomst met een meer gezond perspectief. Het hebben van een gezonde leefstijl werkt namelijk preventief op het ontstaan van tal van chronische aandoeningen, óók bij mensen die daar aanleg voor hebben. Een gezondere leefstijl helpt je ook om infectieziekten, zoals de griep en het Corona-virus,  beter te kunnen doorstaan. Het ziekteverloop zal gunstiger zijn.

gr en fr151

 CooL  is een zogenaamde GLI (gecombineerde leefstijlinterventie), een programma waarin je zowel in de groep als privé wordt begeleid door een Leefstijlcoach. Als deelnemer aan deze groepsgerichte leefstijlcoaching leer je tijdens het 2-jairg traject veel over jezelf, je gedrag, je wijze van leven, kortom: je leefstijl,  en wat je daaraan kan veranderen en hoe om een meer gezonde en vitale toekomst tegemoet te gaan.beweging51

Door naast het werken aan de leefstijlthema’s voeding , beweging en gedrag ook thema’s als stressmanagement, ontspanning en terugvalpreventie in het programma te borgen, wordt bij het CooL-traject over de volle breedte aandacht besteed aan alle leefstijl gerelateerde onderwerpen.

 

2. Voor wie is CooL bedoeld en wat kost het?

Wil jij je fitter en energieker voelen?

Wil jij graag (van een deel van) je medicijnen af?

Wil jij graag alvast preventief aan een medische behandeling werken aan een gezonde(re) leefstijl en daarmee een voorsprong nemen op het resultaat van die  behandeling?

Wil jij graag je kans vergroten op meer gezonde levensjaren?

Dan is het CooL-programma wellicht wat voor jou!

Voor mensen met een BMI > 25 die samengaat met een comorbiditeit (chronische aandoeningen) of aanleg daarvoor, en voor mensen met een BMI > 30 (obesitas) wordt dit traject volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt dus niets.

Wat van jou als deelnemer wordt verwacht is dat je je voor je eigen traject in blijft zetten en het hele traject van 2 jaar die het CooL-programma duurt, afmaakt.

Ieder die aan de hierboven omschreven criteria voldoet kan deelnemen. Je huisarts of POH kan je doorverwijzen.

Ook zonder verwijzing van de huisarts kan je deelnemen aan het programma. Je betaalt dan zelf de kosten. Neem hiervoor per mail contact op over het tarief.

 

3. Wat kan je verwachten van mij als Leefstijlcoach?

 • Vertrouwelijkheid
 • Veilige omgeving
 • Integriteit
 • Mijn volle inzet
 • Mijn geduld
 • Opbouwend
 • Soms confronterend (nodig om grenzen te kunnen verleggen)
 • Duidelijke uitleg
 • Je helpen (hoe te) zoeken naar oplossingen

4. Wat verwacht ik als Leefstijlcoach van jou als Deelnemer?

 • Motivatie
 • Inzet
 • Jouw inbreng in de groep
 • Vertrouwelijkheid (wat gezegd wordt binnen de groep blijft daar ook)
 • Het maken van je thuis-opdrachten
 • Meedoen binnen de groep, jouw aandeel leveren binnen de groep
 • Opbouwend zijn naar anderen

Kortom: Dit traject is jouw project! Jíj gaat het doen. En ik zet al mijn kennis en vaardigheden in zodat jij van jouw project een succes kunt maken! Doe je mee?

 

5. Data van nieuwe groepen die van start gaan:

nog niet bekend

 

6. Wie is jouw Leefstijlcoach,  CharLotte Rijnders,  eigenlijk? 

 20210211 103450 c1  “Authenticiteit is de basis voor een gezond en gelukkig leven, omdat je je ware persoonlijkheid de ruimte kunt geven zich te uiten en het geen geweld aan doet, waardoor het in het nauw komt.”

“Het uitgaan van feiten geeft je de mogelijkheid om verstandige beslissingen te nemen, die je weer de mogelijkheid geven om sturing te geven aan je leven.”

“Ik ben overtuigd van het feit dat je acties van nu de basis vormen voor zaken die in de toekomst zullen gebeuren.”

 “Inzicht en kennis vormen de basis van groei.”

“Groei en ontwikkeling vervullen de mens met een goed gevoel over zijn/haar waarde.”

“De geest van de mens moet geprikkeld worden om vitaal en gelukkig te blijven.”

Dit zijn de uitgangspunten van waaruit ik leef en werk:
Door middel van evidence-based tools, technieken en werkwijzen mensen een stap verder brengen op hún weg naar een gezond , sterk en vitaal leven en daarmee voorbereid te zijn op de toekomst.

“Het Leven is wat mij elke dag weer inspireert. Mijn ontwikkeling als persoon is voor mij voldoende reden om elke dag weer op te staan. Het begrip van het leven an sich en de communicatie daarmee in het bijzonder, is iets dat mijn intrigeert. Vanuit deze optiek werk ik sinds jaren met het paard, dat al sinds oudsher symbool staat voor het leven.

Vanuit mijn interesse in de samenhang tussen het paard en het leven, heb ik tussen 2013 en 2018 zeven seminars bij Klaus Ferdinand Hempfling (consultant, coach en life-teacher, Denemarken) gevolgd op het vlak van het leven in het algemeen, communicatie , voeding en body-awareness.

In logisch gevolg op mijn eigen ontwikkeling ben ik in 2019 op zoek gegaan naar hoe ik op breder vlak dan met het paard, mijn expertise kan inzetten voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen in het leven. Ik stuitte daarbij op het vak als Leefstijlcoach, waarin tal van gebieden van mijn interesses, vaardigheden en kennis samenkomen.

Er zijn vele verbanden te leggen tussen de communicatie met het paard en de reactie die dat bij het paard tot gevolg heeft aan de ene kant, en de Leefstijl van een persoon en hoe het Leven van die persoon daarop antwoord geeft.

Als  Leefstijlcoach kan ik je helpen om je communicatie met het leven, en het gedrag dat daarmee samenhangt,  beter te begrijpen en vandaaruit bij te sturen naar een gezonder leefpatroon.

Een gezond leefpatroon (voeding, slaap, beweging, stress- en tijdmanagement en de vaardigheid om je gedrag te sturen en aan te passen) voorziet in meer gezonde en fitte levensjaren en veelal een langer leven.

 

7.  Ervaringen van deelnemers die u voorgingen

*Ik ben een sociaal werker met de nodige kennis van gedragsverandering en ervaring in (zelf)reflectie. Desondanks slaagde ik er jaren niet in om blijvend af te vallen. Het coachingstraject met CharLotte bracht daar verandering in. Door haar brede kennis van voeding en haar onderzoekende, oordeel-loze houding naar álle feiten en hun samenhang, leerde ik (h)erkennen wat ik waarom doe en creëerde ik daarop een plan. Of eigenlijk: een lifestyle. Door de holistische aanpak leerde ik steeds meer vaardigheden aan die hebben geleid tot het vertrouwen dit zelfstandig vol te kunnen houden en te laten slagen.      -   Carmen *

*Fijn gesprek. Je weet iedere keer iets te ‘triggeren’ en dat werkt motiverend/uitdagend.   M.*

*Je bent no-nonsense en dat maakt dat je met jou ‘meegaat’. Je realiseert je dat je zelf verantwoordelijk bent. Je kunt je van alles ‘bedenken/vinden’, maar het is allemaal vrij eenvoudig en je doet ’t of je doet ’t niet. Gewoon: no-nonsense!

Fijne coaching, veel geleerd.*

*Wat een fijne coaching, je haakt in op iets waar ik (in mijn ontwikkeling) ben blijven hangen en waar ik echt stappen vooruit wil maken, zodat ik ga doen wat ik wil! (dit laatste is goed gezegd, maar zal niet zomaar vanzelf gaan)*

*Je bent scherp, hebt ’t goed op een rijtje. Ondanks dat we uit kunnen wijden vind ik dat het proces echt vorm heeft. maar dit hoort er misschien ook wel een beetje bij. Het is ook een verkenning naar…

Zonder dat het werkformulier echt besproken wordt, komt de inhoud toch aan bod. Stapje bij stapje kom ik steeds verder. *

*Je bent oprecht, betrokken en geeft me het gevoel me echt te willen helpen (begeleiden). Je doorprikt mijn situatie en helpt me e.e.a. inzichtelijk te maken. Dit is tot nu toe nog niemand anders gelukt, dus chapeau!      - Margreet*

*Ben blij met de inzichten die je me geeft*

*Je hebt goed geluisterd, je vat af en toe samen hoe het ervoor staat, op moment dat we afdwaalde wist je heel duidelijk weer de draad op te pakken (je blijft scherp), je bent kundig, je hebt een duidelijke visie op gezond leven. Je maakt op duidelijke en correcte wijze duidelijk wanneer ik bij de les moet blijven. Je confronteert zonder dat dat een negatief effect heeft.*

 

 

 

 8.   Licenties, Kwaliteitsregister, Beroepsvereniging, Zorggroep(en

 

CharLotte Rijnders is als Leefstijlcoach aangesloten bij:

 

Zorggroep(en):

 logo HCWB

 

 

 

 

 

 

 Licentie GLI:

BLCN Logo white background 300x138

 

 

 

 

 

 

Kwaliteitsregister:

 logo KABIZ RGB groot

 

 

 

 

 

 Beroepsvereniging:

logo BLCN

 

 

 

 

 

 

 Klachten behandeling: 

logo klachtenportaal

 

 

 

 

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Centrum voor Leefstijl en Paard is aangesloten bij:
vrijdag 05 februari 2021
                              Lees verder...