Centrum voor Leefstijl en Paard

Voor communicatie met je Leven, Voor communicatie met je Paard

Stalling

Een eigen paard of pony?

Voor mensen die een eigen paard hebben is er beperkt de mogelijkheid het dier in pension onder te brengen bij Paard als NABOR. 
 
Pensionstalling.
 
Als u uw paard/pony in pesion wilt stallen bij Paard als NABOR, kunt u gebruik maken van de binnenbaan, de buitenbaan, longeerruimte cq paddock en weidegang. Uw paard heeft een binnenbox van 3x3 meter en wordt 5x daags gevoerd. De visie van Paard als NABOR is dat een paardenbezitter zelf zijn gehuurde box uitmest.

Paard als NABOR zorgt ervoor dat de paarden  regelmatig los komen op het buitenterrein in grote paddocks, bij voorkeur en indien mogelijk in groepsverband. In de wei-periode wordt u verzocht zelf uw paard van en naar de weide te brengen. De weiden zijn gelegen in de Groenstrook en paarden hebben er altijd beschutting doordat de weiden omzoomd zijn met bosranden.

Werken met het paard (rijden, longeren, los p de rond werken etc.) is  de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pensionpaard.

U bent verplicht uw paard tegelijk met alle paarden van de stal te ontwormen  en minimaal eenmaal per jaar te laten inenten (influenza/tetanus). Het wanneer en met welk middel te ontwormen, wordt bepaald door de dierenarts en aan de hand van mestmonsters.

Één maal per jaar doet de veearts een ronde "APK" door de stal, waarbij ook de gebitten van de paarden worden gecontroleerd.

Kosten van tandarts / veearts / hoefsmid e.d. zijn niet inbegrepen bij de stallingprijs.

Uiteraard kunt u meer service (voor zowel uzelf als uw paard) inhuren bij Paard als NABOR. Neem hiervoor contact op via de mail ( info@paardalsnabor.nl ) of telefonisch 0168-401617.

 

Indien u uw paard bij Paard als NABOR in pension onder brengt, gaan wij ervan uit dat u het eens bent met de visie van Paard als NABOR op de omgang met en het berijden van paarden en ook op geregelde basis bij ons lessen volgt.  Deze lessen zijn niet bij de stallingprijs inbegrepen. Alleen in overleg met CharLotte Rijnders kan afgeweken worden van deze regel met betrekking tot het lesnemen.

Alle optomingen voor het rijden van pensionpaarden zijn in principe toegesstaan.

 

Prijs van de stalling:

box 3x3 m   :  355,- euro per maand

box 2,5x3 m:  325,- euro per maand


 
Selfservice-stalling. (DEZE OPTIE IS MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR in verband met de huisvesting aldaar van 4 uit de Grevelingen afkomstige jonge Fjorden die daaar opgroeien in groepsverband)


 
Wilt u liever uw paard/pony helemaal zelf verzorgen, dan is er de mogelijkheid tot het stallen in de selfservice-boxen. Dit zijn buitenboxen (3x3mtr) die staan op een van de weilanden vlak achter de manege. U zorgt dan zelf voor het voer, het uitmesten, het in en uit de wei brengen etc. De boxen zijn inclusief stro, water en hooi of kuilgras, welke op het hoofdterrein zijn opgeslagen. U mag gebruik maken van de buitenbaan, longeerruimte cq paddock en een binnenbaan.
U bent verplicht uw paard met de andere paarden van de stal te ontwormen en minimaal eenmaal per jaar te laten inenten.Het wanneer en met welk middel te ontwormen, wordt bepaald door de dierenarts en aan de hand van mestmonsters.
Indien u dit wenst kan de box (tegen meerprijs) vergroot worden met een uitloop van 3x3 of 3x4 mtr.


 

Facebook

SFbBox by website

Youtube

Nieuws

IMAGE Centrum voor Leefstijl en Paard is aangesloten bij:
vrijdag 05 februari 2021
                              Lees verder...